Current page updated by Staffan Berg 2011-07-02 00:39 (2575 days, 23 hours and 4 minutes ago)

Ruben Madsen håller show i Ulvöns Lilla Salteri i september 2010

Rubens surshow 

Burken öppnas, luta den 45 grader och punktera högst upp för att undvika sprut. 

 Surshow02

Skär upp buken, skrapa ut simblåsa o ev mjölke.

Surshow03

Tag reda på rommen, den är en delikatess!

Surshow04

Håll fast strömmingen i huvudänden med baksidan av gaffeln.

Skär från buksidan längs med ryggraden ner till stjärten, dock inte genom ryggskinnet.

Surshow05

Vänd strömmingen och upprepa för den andra sidan.

Surshow06

Skrapa - rulla av filéerna från skinnet, en i taget.

Surshow07

Surshow08

Lägg skivad potatis på en hård, smörad tunnbrödsbit

Surshow09

"Krydda" med små bitar surströmming.

Surshow10

Komplettera med hackad rödlök, gräddfil/creme fraige, tomat och kanske lite dill.

Surshow11

Gör en större "klämma" genom att upprepa tills ytan är täckt av läckerheter.

Surshow012

Bordet är dukat, nu saknas bara gästerna

Surshow013

Njut av strömmingen med goda tillbehör.

Surshow015

Clownen Ruben underhåller

Surshow016

med lite KO-ntemplativt klockspel

Surshow017

och naturligtvis med dragspelet.

/Staffan

Site author: Staffan Berg: Disclaimer
Powered by PHP-QuickSite 1.7 Generated in: 13 ms